Menu Sluiten

Yoga en hardlopen

Yoga is in het begin best confronterend. Ook hardlopen is aan het begin een uitdaging voor de meeste mensen. Je wordt geconfronteerd met je lichaam en geest. Ineens word je je bewust van de adem en leer je meer over jezelf.

Met yoga worden de spieren langer en soepeler. De gewrichten worden elastischer. Met hardlopen worden zowel de spieren als de gewrichten sterker. Yoga en hardlopen zijn goed voor de doorbloeding en massage van de inwendige organen. Tijdens het hardlopen wordt het lichaam warm en deze warmte heeft ook een reinigend effect. Ook tijdens yoga en ademhalingsoefeningen wordt het lichaam van binnen gereinigd.

Hardlopen is belastend voor de gewrichten. Vooral de knieën, voeten en hamstrings hebben het soms zwaar. Met yoga breng je het lichaam weer in balans. Tijdens het hardlopen zijn de spieren aangespannen en yoga is een goede compensatie hiervoor. Met yoga kan het lichaam zich herstellen. Yoga leert je ook dichter bij jezelf te komen en te leren luisteren naar je lichaam. Hierdoor ontwikkel je een betere lichaamsintelligentie en die is tijdens het hardlopen hard nodig. Alles in het lichaam is met elkaar verbonden, ook al denken we soms anders. Met yoga worden we ons meer bewust van de verbondenheid.