Menu Sluiten

CHAKRA/ENERGIE

Chakra yoga workshop is bedoeld voor iedereen met interesse en aandacht voor de etherische (energetische) laag (aura). We doen oefeningen voor de zeven basis chakra’s, ademoefeningen en de pancha-kosha meditatie om bewust te worden van de vijf lagen van ons bestaan. Klik hier voor een gratis Chakra e-boekje.

Chakra is een energiecentrum of een wiel en het transformeert de energie die binnenkomt. Je neemt de energie goed of minder goed op, afhankelijk van de snelheid en werking van het chakra. De werking van chakra’s heeft te maken met de levensenergie en blokkades die opgebouwd zijn door ervaringen. De energiekanalen zijn door de chakra’s met elkaar verbonden. Er bestaan duizenden kleinere chakra’s in ons energielichaam.

De zeven basischakra’s zijn:
1e chakra: stuitchakra, muladhara;
2e chakra: heiligbeenchakra, svadhisthana;
3e chakra: zonnevlechtchakra, manipura;
4e chakra: hartchakra, anahata;
5e chakra: keelchakra, vishuddha;
6e chakra: derde oog, ajna;
7e chakra: kruinchakra, sahasrara.

PANCHA KOSHA: 5 LAGEN VAN ONS BESTAAN
Pancha kosha vormen vijf lagen van ons bestaan. Annamaya kosha is het fysieke lichaam en omgeving. Pranamaya kosha is de laag van de adem, energiekanalen en chakra’s. Manomaya kosha is de laag van gedachten en emoties. Vijnanamaya kosha is de laag van gevoelens en intuïtie. Buddhi, intelligentie. Anandamaya kosha is het goddelijke in jezelf. De ziel.

DE ZEVEN BASIS CHAKRA’S
1.) Eerste chakra gaat over het vermogen om goed voor jezelf te zorgen in de zin van dak boven je hoofd, genoeg en gezond eten, gezonde levensstijl, inkomsten, familie enz. Kenmerken: veiligheid, voedsel en overlevingskracht.
2.) Tweede Chakra: Hier zijn de urinewegen en geslachtsorganen gelokaliseerd. Het gaat om creativiteit, seksualiteit, relaties en genot. Als je in dit chakra gevangen bent, is het moeilijk om grenzen te stellen. Kenmerken: genot, angst en fantasie.
3.) Derde Chakra: Hier gaat het om de ambitie en het ego. Symbool hiervoor is het vuur en het heeft de vorm van een driehoek. De driehoek representeert de hiërarchie. In het gebied van het 3e chakra vindt transformatie van het voedsel plaats. Kenmerken: logica, analyse en structuur.
4.) Vierde Chakra is het hartchakra. Op het hartniveau zijn wij ook allemaal met elkaar verbonden. Zonder liefde is er ook geen leven. Afhankelijk van hoe open het hart is, kan iedereen deze verbondenheid ook voelen. Kenmerken: geduld, liefde en discipline.
5.) Vijfde Chakra: Ether is ruimte. Hier laten we los wat niet meer nodig is. Kenmerken: leegte, stilte en klank.
6.) Zesde Chakra: Wanneer we het oude hebben losgelaten, kunnen we tot nieuwe inzichten komen. Kenmerken: intuïtie, nieuwe inzichten.
7.) Zevende Chakra: Verbondenheid met het heelal. Alles is een. Kenmerken: eenheid van alles wat er is en volkomen tevredenheid. (Maja Miklic©)

CHAKRA YOGA PRIJSINDICATIE:
120 min workshop voor kleine teams € 150-200
120 min workshop voor grote teams € 240-300
* Prijzen zijn inclusief voorbereidingstijd en reiskosten.