HART YOGA

Yoga is gezond voor hart en bloedvaten. Er is een uitdrukking: ‘Je bent zo gezond als je vaten.’ Met yoga blijf je in balans, houd je het hart sterk en de bloedvaten elastisch.

Wanneer er dagelijks te veel stress is en er te veel adrenaline in je bloed zit, is dat slecht voor het hart. Het hart gaat sneller kloppen en de bloeddruk gaat omhoog. Yoga is een soort reddingsmiddel en het beschermt je tegen stress. Yoga houdt je hart en bloedvaten gezond.

HART YOGA VOORDELEN:
Gezond en sterk hart, innerlijke rust, bewust zijn van het adem- en hartritme, beter immuunsysteem, hartchakra wordt geopend, betere doorbloeding, gezonde bloedvaten, meer zuurstof, geluk van binnenuit, normale bloeddruk, gezonde haarvaten en elastische aderen.

SURYA NAMASKAR
De zonnegroet is een van de beste oefeningen voor de bloedsomloop. Het is gezond voor het hart en tegelijkertijd ook goed voor je conditie. Het verhoogt de levensenergie en verbetert het zelfvertrouwen. Hoe sneller je de zonnegroet beoefent, hoe beter de hartspier getraind wordt. Hierdoor komt er ook meer zuurstof in het bloed. De zonnegroet is actief en ontspannen tegelijkertijd.

PRIJSINDICATIE:
90 min privéles voor kleine teams € 100-130
90 min privéles voor grote teams € 150-180
* Prijzen zijn inclusief voorbereidingstijd en reiskosten.

Zonnegroet
Kom staan. Plaats de voeten op heupbreedte en houd je rug recht. Op een inademing open je je armen zijwaarts en strek ze naar omhoog. Op een uitademing plaats je de handpalmen tegen elkaar en buig je naar achteren. Open de borst en kijk naar je handen. Adem door de neus diep in en uit. Adem in en kijk naar omhoog. Adem uit en kom rustig uit de houding. Deze houding is een onderdeel van de zonnegroet serie. Effect: deze houding opent de borstkas en laat de blokkades los in het hartchakra.

Groet aan de Zon
Ga in de richting van het oosten staan. Plaats de voeten op heupbreedte. De armen zijn ontspannen langs het lichaam. Op een inademing open je de armen zijwaarts en strek ze naar omhoog. Buig naar achteren, open de borst en kijk naar je handen. Op een uitademing kom je met een rechte rug naar voren en plaats je de handen naast je voeten op de grond. Adem in en kijk naar voren. Stap met de linker- en daarna met de rechtervoet ver naar achteren. Adem uit en ga naar de hoge plankhouding. Buig de ellebogen en kom naar de grond. Plaats je handen naast de borst en houd de ellebogen bij het lichaam. Adem in en til je hoofd en borst van de grond. Adem uit en plaats je kin weer op de grond. Op een inademing strek je naar de hondhouding. Adem uit en rek je het lichaam goed uit. Adem in en stap met de linker- en rechtervoet tussen de handen naar voren. Adem uit en blijf even in de vooroverbuiging. Op een inademing kijk je naar voren en strek je de armen naar omhoog. Adem uit en buig naar achteren. Ontspan je beide armen langs het lichaam. Herhaal de oefening beginnend met de rechtervoet naar achteren. Effect: de groet aan de Zon is gezond voor het hart. Het verhoogt het niveau van de levensenergie en verbetert de bloedcirculatie.