Menu Sluiten

HARDLOPERS YOGA

Bij Maja kunt u terecht voor de yoga voor hardlopers workshops en cursussen op maat. Klik op deze link voor het “Yoga voor hardlopers” e-boek inkijkexemplaar.

Yoga en hardlopen vormen een goede combinatie van beweging en ontspanning. Ze versterken en ondersteunen elkaar. Beide zijn meditatief en zowel in yoga als tijdens het hardlopen vindt u mentale rust en vrijheid.

YOGA EN HARDLOPEN
Met hardlopen worden zowel de spieren als de gewrichten sterker. Met yoga worden de spieren langer en soepeler. De gewrichten worden elastischer. Tijdens het hardlopen wordt het lichaam warm en deze warmte heeft ook een reinigend effect. Ook tijdens yoga en ademhalingsoefeningen wordt het lichaam van binnen gereinigd. Met yoga kan het lichaam zich herstellen.

YOGA VOORDELEN
Lichamelijk: verbetert flexibiliteit en lichaamshouding, sterke botten en spieren, vergroot de beweeglijkheid van de gewrichten, goed voor de spijsvertering, betere bloedcirculatie, goed voor het immuunsysteem en meer energie, verjongend effect.
Mentaal: transformatie van het negatieve naar het positieve, brengt geest tot rust en zorgt voor innerlijke rust en ontspanning, concentratie en helderheid.
Emotioneel: evenwicht en tevredenheid, enthousiasme en geluk van binnenuit, acceptatie van jezelf en iedereen om je heen.
Spiritueel: contact met het innerlijke zelf, transformatie en harmonie, balans tussen de emoties, het lichaam en de geest, verbondenheid met anderen, meer vanuit het hart leven.

SPANNING / ONTSPANNING
Spanning en ontspanning moeten in balans zijn. Zonder inspanning kun je niet echt goed ontspannen en zonder ontspanning is er ook geen inspanning. Na een training heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Een gezonde balans tussen rust en beweging is essentieel. Het is belangrijk om te allen tijde goed naar je lichaam te luisteren.

PRIJSINDICATIE:
90 min privéles voor kleine teams € 100-130
90 min privéles voor grote teams € 150-180
* Prijzen zijn inclusief voorbereidingstijd en reiskosten.