Menu Sluiten

NATUUR ASANA’S

YOGAHOUDINGEN VERNOEMD NAAR DE FLORA EN FAUNA
In deze workshop doen we yogahoudingen welke vernoemd zijn naar dieren en planten. Sommige houdingen zijn ook vernoemd naar de kosmos (sterren, planeten) en goden. Voor “Yoga en de natuur” e-boek inkijkexemplaar klik hier.

YOGA EN DE NATUUR
In het verleden leefden mensen dicht bij en met de natuur. Ze waren verbonden met de natuur. De mens leefde vroeger met de natuur en imiteerde vaak dieren. Hierbij voelde hij vreugde en vrijheid. Dieren brengen de emoties spontaan tot de uitdrukking en daardoor blijven ze in balans.

YOGA IN DE NATUUR
Yoga in de natuur is een mooie ervaring. Dat kan zijn in de tuin, in het park, in het bos, bij een meer, bij een rivier of aan het strand bij de zee. Het liefst beoefenen wij yoga daar waar het stil is. Door yoga in de buitenlucht te beoefenen voelen wij ons meer verbonden met de natuur. Dat werkt nog meer ontspannend en na de yogales zijn we als herboren.

YOGA WORKSHOP PRIJSINDICATIE:
90 min privéles voor kleine teams € 100-130
90 min privéles voor grote teams € 150-180
* Prijzen zijn inclusief voorbereidingstijd en reiskosten.

Om klank: MANTRA AUM

Over de mantra: Volgens de yogische traditie is het hele universum uit de klank AUM ontstaan. Deze klank symboliseert het begin, het bestaan en het einde van alles in de materiële wereld. OM is de oerklank en komt voor in alle tradities.
Uitvoering: Uit de drie letters AUM ontstaat OM. De vibraties van het pure bewustzijn produceren het stille geluid OM.
Effect: OM chanting heeft een duizenden jaren oude traditie. De vibraties van deze klank transformeren de emoties, negatieve energie en gedachten. Wanneer we regelmatig de mantra OM chanten, ervaren we rust, vrede en liefde.

Groet aan de Zon: SURYA NAMASKAR

Over de houding: De groet aan de Zon is een uiting van dankbaarheid en bescheidenheid. De Zon is het enige hemellichaam dat licht uitstraalt in ons zonnestelsel. Zonder de Zon is er geen leven.
Uitvoering: Ga in de richting van het oosten staan. Plaats de voeten op heupbreedte. De armen zijn ontspannen langs het lichaam. Op een inademing open je de armen zijwaarts en strek ze naar omhoog. Buig naar achteren, open de borst en kijk naar je handen. Op een uitademing kom je met een rechte rug naar voren en plaats je de handen naast je voeten op de grond. Adem in en kijk naar voren. Stap met de linker- en daarna met de rechtervoet ver naar achteren. Adem uit en ga naar de hoge plankhouding. Buig de ellebogen en kom naar de grond. Plaats je handen naast de borst en houd de ellebogen bij het lichaam. Adem in en til je hoofd en borst van de grond. Adem uit en plaats je kin weer op de grond. Op een inademing strek je naar de hondhouding. Adem uit en rek je het lichaam goed uit. Adem in en stap met de linker- en rechtervoet tussen de handen naar voren. Adem uit en blijf even in de vooroverbuiging. Op een inademing kijk je naar voren en strek je de armen naar omhoog. Adem uit en buig naar achteren. Ontspan je beide armen langs het lichaam. Herhaal de oefening beginnend met de rechtervoet naar achteren.
Effect: de groet aan de Zon is gezond voor het hart. Het verhoogt het niveau van de levensenergie en verbetert de bloedcirculatie.