Menu Sluiten

RELAX /MEDITATIE

Yogaworkshop voor meer ontspanning en om burn-out te voorkomen is geschikt voor iedereen die dagelijks te veel stress ervaart. Tijdens deze workshops doen we simpele yogahoudingen, ademoefeningen, meditatie en yoga nidra voor een diepere relaxatie.

RESTORATIVE YOGA
Restorative yoga (yin vorm van yoga) is ook geschikt voor mensen met blessures of andere fysieke klachten. De yogahoudingen worden langzaam beoefend. Het is gericht op het volledig ontspannen van het lichaam en de geest.

MET YOGA IN BALANS
Yoga in combinatie met meditatie is sinds duizenden jaren het beste middel om tot rust te komen. De stress wordt ons soms te veel en dan geeft het lichaam bepaalde signalen waarnaar geluisterd moet worden. Als je niet naar je lichaam luistert, wordt het alleen maar erger totdat je ziek wordt. Als je ziek bent, is de balans al weg en moet je rust nemen om eerst die balans terug te vinden. Stress wordt minder wanneer je dieper en bewuster gaat ademen.

BEWUST ADEMEN
Langzaam en bewust ademen verlaagt de bloeddruk. Het is goed om je regelmatig bewust te worden van je ademhaling. De volle adem oefening is goed om de volledige capaciteit van je longen te leren gebruiken. Een diepe ademhaling werkt alleen wanneer we lichamelijk en geestelijk ontspannen zijn. Om te leren ontspannen en zo dieper te ademen, kun je beginnen om de uitademing steeds langer te laten duren. Het lichaam komt in een toestand waarin het parasympathische zenuwstelsel actiever wordt. Een diepere ontspanning volgt.

YOGA NIDRA
Nidra betekent slaap en diepe ontspanning. Voor yoga nidra liggen we met gesloten ogen in de lijkhouding. In yoga nidra gaan we met onze aandacht langs de lichaamsdelen. We beginnen bij de voeten, knieën, benen, daarna naar de rug en armen en tot slot het hoofd. We gaan steeds langzamer en dieper ademen. Dit soort yoga geeft een diepere ontspanning. Anders dan tijdens het slapen blijf je hier wel wakker en geconcentreerd. Je blijft de hele tijd bewust van je lichaam. Je leert de spanning los te laten en te genieten van niksdoen. Het is een aanrader voor iedereen die last heeft van stress en niet kan ontspannen. 

MEDITATIE
Meditatie kun je aan het begin als een grote uitdaging ervaren. Allereerst worden we gebombardeerd door onze gedachten en gevoelens. Ook voelen wij ongemakken in het lichaam. Hoe vaker je mediteert, hoe meer je in staat bent rust te ervaren. Meditatie is het reinigen van de geest. Dagelijkse meditatie helpt je steeds verder. Het lichaam geeft steeds minder pijnlijke signalen, de hoeveelheid gedachten wordt minder en wij zijn steeds meer in staat om diepe rust te ervaren. Wanneer het druk is in ons leven en in ons hoofd, kunnen we meestal geen contact maken met ons innerlijke zelf. Dat stukje in onszelf is zonder oordelen, het is tijdloos, met diepe rust en puur geluk.

PRIJSINDICATIE:
90 min privéles voor kleine teams € 100-130
90 min privéles voor grote teams € 150-180
* Prijzen zijn inclusief voorbereidingstijd en reiskosten.