Menu Sluiten

LICHAMELIJKE KLACHTEN

Bij “Gezond met yoga” kun je terecht voor de wekelijkse yogalessen, online en prive yoga en workshops met verschillende thema’s om de lichamelijke klachten te voorkomen en/of te verminderen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Veel klachten ontstaan door te veel stress en daarom kan yoga zo waardevol zijn. Het is een goede investering in je gezondheid.

MEEST VOORKOMENDE LICHAMELIJKE KLACHTEN:

1.) Rug- en gewrichtsklachten;
Met yoga blijft de wervelkolom sterk en elastisch tegelijkertijd. De gewrichten blijven soepel en beweeglijk. We leren oefeningen voor de nekwervels, borstwervels, lendenwervels, onderrug en meer flexibiliteit. We doen ook oefeningen voor sterke rugspieren en om de hele rug te ontspannen. Yoga voor de gewrichten werkt zowel preventief als therapeutisch.

2.) Nek- en schouderklachten;
Met yoga voor de nek en schouders creëren we meer flexibiliteit in de wervelkolom. De ademhalingsoefeningen helpen je om de geest te kalmeren, pijn en stress te verlichten. Yoga voor stijve schouders en nek richt zich ook op de spieren in de nek en schouders door ze uit te rekken en te versterken. Het werkt door op de rug en benen en dat helpt bij het versterken en strekken ervan.

3.) Burn-out, depressie, vermoeidheid;
Yoga in combinatie met meditatie is sinds duizenden jaren het beste middel om tot rust te komen. De stress wordt ons soms te veel en dan geeft het lichaam bepaalde signalen waarnaar geluisterd moet worden. Als je niet naar je lichaam luistert, wordt het alleen maar erger totdat je ziek wordt. Bij een lichtere vorm van depressie is het aan te raden om naast yoga o.a. ook regelmatig ademoefeningen te doen en te mediteren.

Wij hebben het druk. Bijna iedereen, van jong tot oud, heeft last van stress en daardoor ook lichamelijke klachten. Yoga helpt ons om te ontstressen en het werkt door op alle drie lagen. Het lichaam wordt lenig, sterk en gezond. Yoga brengt rust en eenheid in jezelf en als gevolg hiervan heb je steeds minder afleiding van buitenaf nodig om gelukkig te zijn. Het is een transformatieproces van binnenuit.