Menu Sluiten

GELUK/GEZONDHEID

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziektes. Met yoga versterken we het immuunsysteem, houden we het lichaam gezond en de geest ontspannen. Wanneer we eenheid vanbinnen ervaren, heeft dat ook een positieve invloed op de gezondheid. De kracht van yoga is dat iedereen het op zijn of haar niveau kan beoefenen en het is bij uitstek hét middel voor een gelukkig, gezond en harmonieus leven.

Voordelen van yoga: lenigheid, stress vermindering, pijnverlichting, hormonale balans, diepere ademhaling, sterke spieren, elastische gewrichten, sterke botten, mooie lichaamshouding, goed gewicht, goede spijsvertering, betere bloedcirculatie, sterker immuunsysteem, meer energie, verjongend effect, innerlijke rust, beter geheugen, concentratie, helderheid, evenwicht, enthousiasme, geluk van binnenuit, tevredenheid, zorgeloosheid, acceptatie, transformatie, harmonie, betere nachtrust, verbondenheid, betere intuïtie.

Klik hier voor inzage in “Gezond leven met yoga” e-boek en hier voor informatie over de yogahoudingen.

YOGA LEEFSTIJL
Een yogaleefstijl is niet iets wat je van de ene op de andere dag ontwikkelt. Het is een jarenlang transformatieproces. Sommigen hebben de ‘yogasmaak’ gelijk te pakken en bij anderen duurt het iets langer. Het lichaam werkt niet altijd mee. Soms is er nog te veel onrust in het hoofd. Te weinig tijd is ook een van de redenen waarom het niet lukt om je op yoga te focussen. Sommige yogi’s staan heel vroeg op en doen yoga en meditatie. Anderen beoefenen yoga wegens omstandigheden liever in de avond. Naast de yogabeoefening is het belangrijk om je te verdiepen in de ashtanga yoga, het achtvoudige pad naar de verlichting. Lees spirituele boeken en ga vaker naar een lezing over yoga, ayurveda en spiritualiteit.