Menu Sluiten

HORMOON YOGA

Hormoon yoga is geschikt voor vrouwen in de leeftijd tussen 40-65 jaar die last hebben van de overgang (perimenopauze, menopauze en postmenopauze). De overgang is een natuurlijke fase in het leven van iedere vrouw en wordt ook wel de “golden age” genoemd, maar het wordt niet altijd als een fijne tijd ervaren. Meer dan de kwart van alle vrouwen krijgt tijdens de overgang klachten die het dagelijks leven behoorlijk kunnen verstoren.

Met de hormoon yogaoefeningen proberen we de hormonale niveaus in het lichaam te harmoniseren en ze in evenwicht te brengen. Dat doen we met de yogahoudingen, specifieke ademhalingsoefeningen, ontspannings- en meditatietechnieken.

Hormoon yoga wordt als effectief beschouwd voor veel disbalansen en disfuncties van het endocriene systeem en voortplantingssystemen. Het kan voor vrouwen in de menopauze goed zijn om de ongewenste symptomen ervan te verminderen, zoals: slapeloosheid, opvliegers, nervositeit, depressie, emotionele instabiliteit, geheugenverlies, verlies van vitaliteit en migraine. Het is ook geschikt voor jongere vrouwen en helpt bij pijnlijke menstruaties, onvruchtbaarheid, slechte bloedcirculatie in het bekkengebied, haaruitval en meer.

HORMOON YOGA PRIJSINDICATIE:

120 min workshop voor kleine teams € 150-200
120 min workshop voor grote teams € 240-300
* Prijzen zijn inclusief voorbereidingstijd en reiskosten.